AKMA_Logo_Wit
Here's your tagline
Advies // Productie // Montage

Akoestische wanden

Het oplossen van een akoestisch probleem is vaak een drie-eenheid. De nagalm, spraakverstaanbaarheid en spraak privacy. De nagalm wordt in de regel middels plafondeilanden opgelost. Een slechte spraakverstaanbaarheid wordt vaak veroorzaakt door geluidreflecties via de wanden. Geluid heeft een vrije baan door de ruimte, ondanks dat de nagalm vaak wel op peil is. Storend effect is dat uw collega’s soms gewoon kunt verstaan, al werken ze aan de andere kant van de kantoortuin. Om deze reflecties weg te nemen plaatsen wij hoogwaardig akoestische wanden op strategische plekken. Vaak indien mogelijk in L-opstellingen. Op deze manier slaat het geluid dood en elimineren we het storende effect in de ruimte.

Geluids-absorberende wanden

Onze ervaring leert al snel op welke plekken in de ruimte wandpanelen gaan zorgen voor een comfortabele werkomgeving. De panelen hoeven vaak niet wand vullend te zijn, maar worden op spraakhoogte gemonteerd. De panelen dragen natuurlijk ook bij het controleren van de nagalm hun steentje bij. Mocht het plafond niet voldoen kan wat extra m2 aan panelen aan de wanden het totale akoestisch comfort compleet maken. De panelen worden tot een afmeting van circa 300cm breed standaard met een luchtspouw gemonteerd. Indien de panelen groter zijn worden ze middels een zogenaamde schaduwlat star tegen de wand gemonteerd. Hier zijn onze Plus panelen uitermate geschikt voor. Deze hebben, om de spouw te compenseren, een extra vulling en hebben een iets beter effect in het laagfrequent. Plus panelen worden ook daar toegepast waar vandalisme bestendigheid gewenst is. Denk aan leslokalen of horeca.


Wanneer is een akoestische wand van belang?

Een akoestisch probleem dat u ervaart kan verschillende oorzaken hebben. Is de nagalm in orde maar is er toch veel last van omgevingsgeluiden, bellende collega’s of andere gasten in het restaurant? Dan spelen wandpanelen een belangrijke rol om een prettige omgeving te realiseren. Strategisch geplaatst nemen wandpanelen heel effectief reflecties weg en ontstaat er een heel comfortabele ruimte waar men graag verblijft. Wandpanelen worden in vele vormen en plaatsen toegepast. Denk hierbij aan:

  • Kantoor
  • Horecazaken
  • Sportzalen
  • Onderwijs
  • Gezondheidszorg

Verschillende oplossingen

AKMA levert eigen fabricaat wandpanelen. Maatwerk is hierbij de standaard en alle panelen zijn Peutz gecertificeerd. Wij weten dus exact wat de panelen in een ruimte voor een effect hebben. Dit waarborgt een in alle opzichten passende oplossing voor u; zowel akoestisch als esthetisch. Wandpanelen kunnen in vele uitvoeringen geleverd worden. De Basic panelen worden niet alleen aan het plafond toegepast maar vaak ok op hoge wanddelen. Een goede en budgettair mooie oplossing. Standaard wandpanelen zijn de types FABRIC en ACOUSTIC ART. De Fabric is voorzien van een topdoek in een uniestof naar keuze uit de AKMA collectie, de Acoustic Art panelen worden voorzien van een print naar keuze. Standaard worden de panelen met afstandhouders gemonteerd. hierdoor ontstaat een luchtspouw. indien de afmetingen te groot zijn of het paneel moet ‘vandalisme’ bestendig zijn, dikken we de panelen op en monteren ze star tegen de wand. Dit zijn onze Plus panelen. Deze hebben een dubbele vulling en zijn extra effectief in het laagfrequent gebied.

Advies nodig?

Ondervindt u overlast als gevolg van een akoestisch probleem en bent u benieuwd of akoestische wanden uitkomst kunnen bieden? AKMA adviseert u graag, geheel vrijblijvend. Neem gerust contact op als u graag meer wilt weten over onze producten of mogelijkheden.

Contact
Maatwerk is onze standaard
Levering en montage
Geluidsmetingen en afspraak op locatie
Eigen productie faciliteiten
Peutz gecertificeerde oplossingen
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Klanten vertellen
Niemand anders kan u beter vertellen over onze diensten en producten dan de gebruikers hiervan. Uiteraard zijn alle reviews openbaar geplaatst via Google.
  • Helemaal top
    Goed advies voor een perfecte akoestische oplossing
    Carl Schoonenberg
Met welke akoestische materialen kunnen we u helpen?
Vrijbljvende offerte