Akoestiek school

Bij het lesgeven is goede communicatie tussen leerkracht en leerlingen een voorwaarde. Van belang is dus dat de akoestiek in een lesomgeving optimaal is. De leerkracht moet zonder stemverheffing kunnen praten zodat de leerlingen achter in de klas deze zonder moeite goed kunnen verstaan. Om dit te waarborgen zijn de richtlijnen voor akoestiek in een lesomgeving vastgelegd in het Frisse Scholenbeleid 2015 van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hierin staan exact de waardes omschreven waaraan een school moet voldoen. Zowel de leslokalen alsook de openbare ruimtes. Als de akoestiek niet in orde is raken leerlingen vermoeid, verliezen hun concentratie en gaan zich anders uiten in de klas. Dus als uw klas rumoerig is, controleer dan eerst of de akoestiek in de school in orde is. Het ligt niet altijd aan de leerlingen.


Gezondheid en akoestiek scholen verbeteren

Een andere noodzaak om de akoestiek te verbeteren is de gezondheid van leerkrachten. Vaak moet de leerkracht de klas overstemmen en met stemverheffing praten. Dit heeft een negatieve invloed op de stembanden en verhoogd de hartslag van de leerkracht stelselmatig met 10 slagen per minuut, wat tot hartklachten kan leiden. Klachten voor zowel leerkracht als leerlingen zijn vaak makkelijk te voorkomen of te verbeteren. Hoogwaardige absorptie achter in de klas in combinatie met een goed plafond en een reflectievlak nabij de leerkracht zorgt voor een perfecte basis. AKMA adviseert u hierin graag en levert en monteert de akoestische oplossingen voor u.


Optimaliseren geluid van leslokalen

Aan de basis van het optimaliseren van de akoestiek in leslokalen ligt een vrijblijvend bezoek. Wij kunnen de ruimte ervaren en kijken naar de oorzaak van de problemen. Tevens kijken we dan samen met u welke oplossingen er zowel technisch als esthetisch mogelijk zijn. Ook kijken we naar zogenaamde vandalisme bestendige oplossingen. Want ja, kinderhanden blijven niet altijd overal vanaf. Oplossingen kunnen effectief zijn maar ook thematisch of inspirerend. Van standaard Basic panelen tot mooie visuals. AKMA adviseert u graag en stelt haar jarenlange expertise graag tot uw beschikking.

Openbare ruimtes

Niet alleen de akoestiek in leslokalen is belangrijk maar ook in de openbare ruimtes van de school, kinderdagverblijf of BSO. Denk hierbij aan de aula en de gangen.

Lessen en pauzes lopen niet altijd parallel. Er is soms veel verkeer van leerlingen of rumoer vanuit de aula of kantine. Er ontstaat dan gemakkelijk overdrachtsgeluid tussen de ruimtes wat erg storend kan zijn.

Goede akoestiek drukt het geluidsvolume in de ruimte en vermindert deze klachten. We nemen in het advies ook deze klachten natuurlijk voor u mee.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Wilt u meer weten over de akoestiek op uw school en hoe AKMA u kan helpen om dit te verbeteren?

Wij komen graag meer te weten over de situatie op uw school. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken.

Contact
Klanten vertellen
Niemand anders kan u beter vertellen over onze diensten en producten dan de gebruikers hiervan. Uiteraard zijn alle reviews openbaar geplaatst via Google.
  • Helemaal top
    Goed advies voor een perfecte akoestische oplossing
    Carl Schoonenberg
Hulp nodig bij de akoestiek in uw schoolgebouw? Wij helpen u graag!
Vrijbljvende offerte