Akoestiek woonhuis

Wanneer de akoestiek in een woonhuis niet optimaal is, merken de bewoners dit direct. Geluiden weerkaatsen en er heerst een storende nagalm. Gezellig praten is er niet bij. Het wordt helemaal vervelend als de akoestiek in huis dermate storend is als u geluiden uit een specifieke kamer door het hele huis kunt horen. Wanneer u verantwoordelijk bent voor de bouw en/of inrichting van woonhuizen, is de ruimte akoestiek iets dat u zeker niet wilt onderschatten. AKMA is expert op het gebied van ruimte akoestiek in woonhuizen. Met meer dan 30 jaar ervaring in het aanpassen en verbeteren van akoestiek herkennen wij de problemen snel en zorgen we samen u voor een passende oplossing voor uw project.


Hoe verbeter ik de akoestiek in mijn woonhuis?

Door het toepassen van vele harde materialen en het steeds meer minimalistisch inrichten ontstaat er vaak een slechte akoestiek. Er moeten absorberende oppervlakken toegevoegd worden. Belangrijk is dan naast de effectiviteit het esthetisch karakter van de ruimte. Want daar heeft u veel aandacht aan besteed, het is uw woning, de beleving die bij u past. AKMA onderzoekt het probleem, adviseert de oplossing en vult samen met u het esthetisch karakter in. Plafondoplossingen, uniekleur panelen of akoestische schilderijen? het kan allemaal!


Akoestiek nieuwbouwhuis

Bij het bouwen van een nieuwbouwhuis heeft u vaak meer vrijheid met betrekking tot het verbeteren van de akoestiek in huis. AKMA denkt graag met u mee over de juiste toepassing van akoestische materialen, waarmee we akoestische problemen in uw nieuwbouwhuis voorkomen. Ook hierbij geldt: akoestiek in uw nieuwbouwhuis hoeft niet ten koste gaan van de uitstraling en de sfeer die u probeert te bereiken. We adviseren u hierin graag.

Welke problemen kunt u tegenkomen?

Wanneer de akoestiek in uw nieuwbouwhuis niet in orde is, ervaart u mogelijk een of meerdere van de volgende problemen:

 • Vervelende nagalm (hoe snel geluid afsterft in de ruimte);
 • Slechte verstaanbaarheid bij spreken;
 • Flutterecho of geluidsreflectie (balans tussen spraak/muziek en reflecterend geluid);
 • Verkeerd geluidsniveau (hoe ervaren wij geluid);

Behoefte aan rust in huis?

Heeft u last van een slechte akoestiek in huis? Met de service van AKMA bent u verzekerd van een passende oplossing voor uw situatie.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact
Klanten vertellen
Niemand anders kan u beter vertellen over onze diensten en producten dan de gebruikers hiervan. Uiteraard zijn alle reviews openbaar geplaatst via Google.
 • Helemaal top
  Goed advies voor een perfecte akoestische oplossing
  Carl Schoonenberg
 • 5-sterren
  Veel vakkennis
  Theo de Wildt
Hulp nodig bij de akoestiek in een woonhuis of projectbouw? Wij helpen u graag!
Vrijbljvende offerte