Akoestische materialen

Met kwalitatieve akoestische materialen bent u in een mum van tijd van nagalm of storende collega’s die u letterlijk kunt verstaan op afstand af. Schakel de hulp van AKMA Akoestische Materialen in om een adequate oplossing te vinden voor de problemen met de akoestiek in uw bedrijfsruimte. Met AKMA bent u zeker van een integrale aanpak. Wij adviseren over uw probleem en ontwikkelen en produceren de panelen in onze werkplaats in Sleeuwijk. Daardoor is maatwerk mogelijk én zijn wij in staat zeer snel te leveren. Wilt u dat wij onze panelen met akoestisch dempend materiaal ook voor uw bedrijf plaatsen? Geen probleem. Dat is de service van AKMA!


Onze akoestische materialen

Alle AKMA panelen zijn Peutz gecertificeerd. Dit betekent dat de panelen neutraal laboratorium getest zijn en de absorptiewaardes vastgesteld zijn. Dit wordt weergegeven in een gemiddelde NRC waarde (is de gemiddelde absorptiewaarde per m2) en wordt per bandbreedte weergegeven tussen de 125 en 4000Hz. Op deze manier kan de klant of architect exact zien welke waarde het paneel heeft en hoeveel m2 er nodig is om een probleem op te lossen. Het noodzakelijk aantal m2 OR (staat voor m2 Open Raam = 100% absorptie) kan middels een meting of calculatiemodel berekend worden. De maximale waarde van 100% absorptie wordt weergegeven in de één getalswaarde 1.0.


Voorbeelden toepassingen van akoestische materialen

Er is volgens een meting of calculatie 50m2 OR nodig om een probleem op te lossen.

Dit betekent van product A met een NRC waarde van 1.0 totaal 50m2, van product B met een waarde van 0.85 totaal 57.5 m2 en van product C met een NRC waarde van 0.6 totaal 70m2.

Van product A is dus 40% minder (!) materiaal nodig in dezelfde ruimte dan van product C. Qua budget kan product C misschien goedkoper zijn maar door het grotere aantal m2 is de totaaloplossing duurder voor hetzelfde resultaat.

De Peutz certificering en gekoppelde NRC waarde is dus een eenvoudig controlemiddel om appels met appels te vergelijken en te beoordelen of een product akoestisch aan de voorwaarden voldoet.

ACCESSOIRES

AKMA produceert alle panelen in de eigen werkplaats. De panelen kunnen voorzien worden van diverse accessoires om ze nog functioneler te maken en toepasbaar in bijna elke omgeving. Onderstaande enkele gangbare oplossingen en accessoires.

LED-verlichting

In de meeste panelen kan naar wens verlichting in- of opgebouwd worden. In onze plafondeilanden kunnen we moderne LED armaturen inbouwen. Wandpanelen kunnen voorzien worden van opbouw verlichting.

Rookmelders en sensoren

In samenwerking met de installateur bespreken we de opties.

Optimaal doorvoeren

Draden of verlichting kunnen we middels een doorvoer wegwerken in onze panelen. Zo kunnen we de panelen op iedere plek monteren.

Uitsparing stopcontacten

Stopcontacten kunnen we zowel opbouw als middels een uitsparing verwerken in onze panelen.

Met behoud van tv-schermen

Ter hoogte van het scherm verwerken we achterhout in het paneel waarop we de beugel van de TV kunnen bevestigen en kabeldoorvoeren realiseren. De TV wordt op deze manier perfect in de achterwand verwerkt.

Altijd een oplossing op maat

Als specialisten op het gebied van akoestische materialen zijn wij bekend met alle problemen die een slechte ruimte akoestiek met zich mee kunnen brengen. Wij weten als geen ander hoe deze problemen van ruimte tot ruimte verschillen. Om deze reden doen wij altijd een uitgebreid akoestisch ruimte onderzoek voor bedrijven die klachten ervaren. Met diverse producten en de nodige kennis weten onze adviseurs altijd een oplossing op maat te bieden. Uiteraard gaan we met u in gesprek om meer te weten te komen over uw wensen. Zo kunnen we tot een advies komen waarin we de perfecte balans weten te vinden tussen effectieve akoestische panelen en een fraaie woon- of werkruimte.

Ons assortiment aan akoestische materialen bestaat onder andere uit:

Interesse in onze producten?

Heeft u interesse in onze kwalitatief hoogstaande akoestische materialen? Dan zit u bij AKMA goed. Onze producten zijn van de beste kwaliteit en worden snel geleverd. Wij vragen hiervoor een scherpe prijs. U bent bij ons verzekerd van een complete service, met onder andere een akoestische meting en vrijblijvend advies. Ook de montage kunnen wij voor onze rekening nemen. Kunnen we u helpen door u te voorzien van akoestische materialen? Graag!

Neem contact op voor het maken van een afspraak. Voor u het weet, heeft u de juiste akoestische materialen in huis en is die vervelende galm geen probleem meer!

Contact
Klanten vertellen
Niemand anders kan u beter vertellen over onze diensten en producten dan de gebruikers hiervan. Uiteraard zijn alle reviews openbaar geplaatst via Google.
  • Helemaal top
    Goed advies voor een perfecte akoestische oplossing
    Carl Schoonenberg
  • 5-sterren
    Veel vakkennis
    Theo de Wildt
Hulp nodig bij het kiezen van de juiste akoestische materialen? Wij helpen u graag!
Vrijbljvende offerte