Akoestiek kantoor

Het nieuwe werken, de kantoortuin, heeft veel voor maar zeker ook nadelen. Eén van de belangrijkste negatieve effecten is de akoestiek. Wanneer de akoestiek op kantoor niet in orde is, ervaart men dat direct. Welke vorm van overlast u en uw medewerkers ervaren is afhankelijk van het akoestisch probleem dat speelt. Collega’s kunnen elkaar slecht verstaan of horen juist ieder geluid erg duidelijk wanneer ze zich proberen te concentreren. Een storende galm is een veelvoorkomend probleem maar ook reflecties via de wanden of het gebrek aan spraak privacy.

Om uw medewerkers comfortabel te laten werken en bovendien de productiviteit hoog te houden is goede akoestiek een van de belangrijkste voorwaarden. Maar de invloed die slechte akoestiek op kantoor heeft op de gezondheid mag niet vergeten worden. Van stemproblemen, stress, vermoeidheid tot zelfs hartfalen. Dus goede akoestiek heeft ook een positief effect op het ziekteverzuim. Graag denken we met u mee over een passende oplossing voor de akoestiek op uw kantoor.


Akoestiek op kantoor verbeteren

De eisen met betrekking tot akoestiek zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Een maximale nagalm van ca. 0.5 is de norm. Maar daarnaast spelen STIPA (geluidsverval) en spraak privacy ook een belangrijke rol. De ARBO conformeert zich bij klachten aan deze normen.

Om de akoestiek in uw kantoor te verbeteren moeten wij als eerste een beeld krijgen van de situatie en horen we graag van u en uw medewerkers welke klachten men ervaart. Op basis hiervan, en een eventuele geluidsmeting, geven we dan graag een passend advies. Dit vertalen we in esthetisch in de ruimte passende oplossingen die geen afbreuk doen aan de inrichting of uw bedrijfsuitstraling. Een goede akoestische oplossing is vaak ook een visuele verrijking van de ruimte!


Goede akoestiek verhoogt de sfeer op de werkplek

De akoestiek in uw kantoorruimte verbeteren is mogelijk door akoestische materialen op strategische locaties te plaatsen. Dit materiaal absorbeert het geluid optimaal, waardoor veel klachten verholpen worden. We ontwikkelen deze materialen zelf en zijn Peutz gecertificeerd. Een gegarandeerde werking dus. De akoestiek op kantoor kan verbeterd worden middels akoestische plafondeilanden of wandpanelen, maar ook akoestische bureauschermen zijn vaak effectief. Vaak is een combinatie van deze oplossingen de juiste weg naar en optimale en gezonde werkplek. Ervaart u een of meerdere van de volgende klachten, neem dan gerust vrijblijvend contact met AKMA op.

 • Vervelende nagalm (hoe snel geluid afsterft in de ruimte)
 • Slechte verstaanbaarheid bij spreken
 • Flutterecho of geluidsreflectie (balans tussen spraak en reflecterend geluid)
 • Verkeerd geluidsniveau (hoe ervaart men het geluid)
 • Collega’s op afstand letterlijk horen spreken

Een passende oplossing voor ieder probleem

De akoestiek op kantoor is vaak niet optimaal. Door de grootte van de ruimtes en het gebrek aan afscheidingen of elementen die het geluid kunnen absorberen ontstaat een enorme chaos aan geluidsgolven die ongestoord hun gang kunnen gaan. Dit geldt zeker bij callcenters, waar meerdere medewerkers tegelijkertijd praten zonder of met beperkte akoestische demping.

Voor het verzorgen van goede akoestiek in uw werkplek schakelt u AKMA in. Onze producten absorberen het geluid optimaal en nemen weerkaatsingen weg. Hierdoor worden uw akoestische problemen beperkt of behoren tot het verleden.

Welke oplossing het meest geschikt is voor uw kantoor is afhankelijk van meer dan alleen de grootte van de kantoorruimte.

Onze experts komen graag vrijblijvend ter plekke een kijkje nemen om een inventarisatie te maken.

Antwoord op de meest gestelde vragen
Welke materialen biedt AKMA aan voor de akoestiek op kantoor?

AKMA beschikt over een ruim assortiment aan akoestische materialen die gebruikt kunnen worden om de akoestiek op uw werkplek te verbeteren. We kunnen deze materialen op verschillende manieren toepassen, maar houden hierbij altijd rekening met de balans tussen comfort en esthetica. Een goede oplossing bestaat namelijk ook uit goede looks. We laten onze producten testen door Peutz, waarmee we een gegarandeerde werking kunnen beloven. We bespreken de mogelijkheden graag persoonlijk met u. Vindt u het een goed idee om de akoestiek op het werk te verbeteren middels plafond- of wandpanelen? En in welke vorm zou u dit dan graag willen zien? Deze vragen kunnen we niet altijd zelf beantwoorden.

Vrijblijvende geluidsmeting door AKMA

Wilt u een afspraak maken om de akoestiek op kantoor te laten verbeteren door AKMA?

Neem contact met ons op dan komen wij geheel vrijblijvend langs om de situatie te bekijken en kunnen, indien gewenst en noodzakelijk, een geluidsmeting voor u uitvoeren. Op basis van de resultaten adviseren we u om bepaalde akoestische producten in te zetten om de overlast te verhelpen.

Contact
Klanten vertellen
Niemand anders kan u beter vertellen over onze diensten en producten dan de gebruikers hiervan. Uiteraard zijn alle reviews openbaar geplaatst via Google.
 • Helemaal top
  Goed advies voor een perfecte akoestische oplossing
  Carl Schoonenberg
 • 5-sterren
  Veel vakkennis
  Theo de Wildt
Hulp nodig bij de akoestiek op uw kantoor? Wij helpen u graag!
Vrijbljvende offerte