Akoestiek werkplaats

De werkplaats is een rumoerige plek met vaak veel lawaai. Dit kan de akoestiek van de werkplaats niet ten goede komen. En dat kan weer leiden tot gehoorschade bij werknemers of geluidsklachten bij omwonenden. Een goede werkplaats beschikt dan ook over passende akoestiek die het geluid tot een prettig niveau reduceert, isoleert of dempt. Op dat vlak is er gelukkig veel mogelijk. AKMA is de expert die u graag helpt bij het verbeteren van de akoestiek in uw werkplaats. Lees hier over de mogelijkheden en neem direct contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek of geluidsmeting.


Akoestiek werkplaats verbeteren

Ronkende motoren, machines die dag en nacht draaien en andere werkgeluiden, zorgen ervoor dat er op werkplaatsen vaak constant geluid aanwezig. Te veel geluid is niet goed, zoals ook vastgelegd is in het Bouwbesluit en door arbodienst. Maar om het geluid echt aan te pakken is er sprake van een verbetering in de akoestiek van de werkplaats nodig. Dat betekent dat de hele werkplaats op de schop moet. Maar door middel van nieuwe plafond- en wandbekleding, diverse soorten akoestische schermen of schotten, valt geluid al heel goed in te perken. Bij AKMA bent u hiervoor op de goede plek.


Overlast vermijden

Geluidsoverlast in een werkplaats is niet alleen te meten in het aantal decibel in een bepaalde ruimte of omgeving. Het is een persoonlijke vorm van overlast die door iedereen op de werkvloer anders ervaren wordt. Als werkgever is het de taak om de werknemer een veilige en prettige werkomgeving te bieden. De geldende wet- en regelgeving kunnen uitkomst bieden en wij baseren ons onderzoek hier dan ook grotendeels op. Met onze oplossingen helpen wij u verder.

Veelvoorkomende soorten overlast:

 • Een (te luide) nagalm doordat geluid nauwelijks afzwakt in de werkplaats
 • Slechte verstaanbaarheid van werknemers onderling
 • Te hoge flutterecho of geluidsreflectie door weerkaatsing
 • Verkeerd geluidsniveau dat niet past bij de omgeving
 • Te hard omgevingsgeluid door machines en installaties binnen of buiten

Deskundig advies en materialen

Gaan onze medewerkers voor u aan de slag, dan voeren zij eerst een professionele meting uit. Daarbij letten zij op de zwakkere punten in de akoestiek.

Op basis van deze deskundige meting, maken wij een rapport voor u op.  Dankzij het veelzijdige assortiment aan materialen en soorten akoestische panelen of platen, is het mogelijk om uw akoestiek geheel op maat te maken. Denk aan wand- en plafondpanelen of losse schermen of schotten.

Wij houden daarbij uiteraard rekening met de prijs, efficiëntie en het comfort dat de panelen bieden. In het ontwerp kunnen wij de panelen of platen laten aansluiten bij de uitstraling en identiteit van uw bedrijf. Denk aan bepaalde kleuren, designs of logo’s.

Neem direct contact op

Bent u benieuwd naar onze diensten en wilt u AKMA inschakelen voor het aanpakken van uw werkplaats of werkplek? Neem dan gerust contact met ons op en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Wij voorzien u graag van advies en tips om de akoestiek op de werkvloer te verbeteren!

Contact
Klanten vertellen
Niemand anders kan u beter vertellen over onze diensten en producten dan de gebruikers hiervan. Uiteraard zijn alle reviews openbaar geplaatst via Google.
 • Helemaal top
  Goed advies voor een perfecte akoestische oplossing
  Carl Schoonenberg
 • 5-sterren
  Veel vakkennis
  Theo de Wildt
Hulp nodig bij het verbeteren van de akoestiek in uw werkplaats? Wij helpen u graag!
Vrijbljvende offerte