Akoestisch plafond

Wanneer passen we akoestische plafondoplossingen toe? Het plafond is in de regel het grootste vrije oppervlak in een ruimte. We passen indien mogelijk plafondoplossingen toe om de algehele nagalm in een ruimte op te lossen. Het aantal m² wat toegepast moet worden is afhankelijk van de ruimte. Het volume is hier o.a. een bepalende factor in. Normaliter moet circa 15% van het volume omgezet worden in m² OR (100% absorptie) om de ruimte comfortabel te krijgen. Betreft het een zeer grote ruimte of hal zal dit percentage in verhouding afnemen. Een grote productiehal zal uitkomen op circa 7%. Echter bepaalt een geluidsmeting het probleem en kunnen exact het noodzakelijke aantal m² doorgerekend worden. Vaak is dit bij reguliere en eenvoudige ruimtes niet noodzakelijk en is een rekenkundige calculatie voldoende. Samengevat: het volume van de ruimte bepaalt in belangrijke mate hoeveel m² absorptiemateriaal aan plafond (of wand) moet komen.


Stijlvol geluidsabsorberend plafond

AKMA produceert haar eigen plafondoplossingen, allemaal Peutz gecertificeerd. Er zijn diverse oplossingen mogelijk. Zowel in type, vorm en uitvoering alsook in afmetingen. De werking van alle oplossingen ligt nagenoeg gelijk. Bepalend bij de keuze is daarom, naast het noodzakelijke aantal m² OR, de combinatie esthetisch karakter en budget. AKMA levert ronde, vierkante, rechthoekige en zelfs driehoekige oplossingen. De eilanden worden afhangend en voorzien van een luchtspouw gemonteerd, met uitzondering van Plus-panelen. Deze zijn dikker, worden star tegen het bouwplafond gemonteerd en hebben met name in het laagfrequent een hoger rendement. Daarnaast kan de uitstraling van een Plus-paneel precies zijn waar een architect om vraagt.


Maatwerk voor iedere ruimte

AKMA beschikt over eigen moderne productiefaciliteiten en eigen montageteams. Maatwerk is dus standaard en snelle levertijden zijn gewaarborgd. Elke maatvoering, opbouw, kleurstelling of vorm is bijna mogelijk. Van onze standaard Basic plafondeilanden tot maatwerk gestoffeerde eilanden. Eventueel met verlichting, speciale doorvoeren of het verwerken van rookmelders of sensoren. samen vormen de oplossingen een esthetisch geheel met uw ruimte. Of het nu een kantoor, horecazaak, sportzaal of woonhuis betreft. Onze ingenieurs hebben oog voor de bouwkundige en architectonische aspecten van uw ruimte.

Verbeter de akoestiek met AKMA

Wij moeten eerst bepalen hoeveel m² absorberend materiaal een ruimte nodig heeft. Dit kan door het uitvoeren van een geluidsmeting of aan de hand van een rekenkundige formule. Dit is afhankelijk van de situatie, het volume en de vorm van de ruimte.

Wij bepalen samen met u de afhanghoogte. Dit is belangrijk omdat de afmeting van het plenum, de lucht tussen het paneel en bouwplafond, een grote invloed heeft op de werking en absorptie binnen bepaalde frequentiegebieden. Als laatste bepalen we de maatvoering van de panelen.

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. De hoogte van de ruimte, welke voorzieningen zijn er reeds aan het plafond gemonteerd (denk hierbij aan luchtbehandeling, kabelgoten of lichtarmaturen) en wat esthetisch de gewenste oplossing is.

Alles bij elkaar levert dit een optimale akoestische oplossing die esthetisch in de ruimte past.

Fraai vrijhangend akoestisch plafondeiland

Wellicht zijn ze wel vaker opgevallen: die vrijhangende panelen aan het plafond.

Dit zijn nou akoestische plafondeilanden. Vaak vrijhangend omdat de luchtspouw zorgt voor een optimaal absorberend effect. De eilanden absorberen erg goed, vallen niet echt op en lossen uiteenlopende akoestisch problemen op. Denk aan de vaak lange nagalm in een ruimte. De eilanden zijn voorzien van een aluminium kader, standaard wit of geanodiseerd in zilvergrijze tint, maar kunnen in diverse types, uitvoeringen en kleuren geleverd worden.

Diverse soorten en maten akoestische plafondpanelen

Wanneer u last heeft van een nagalm, echo of slechte verstaanbaarheid van spraak is de kans aanwezig dat we het plafond moeten voorzien van akoestische plafondpanelen. Plafonds zijn hier ideaal voor, omdat het een grote oppervlakte betreft en u boven uw hoofd geen hinder ondervindt van onze akoestische plafondpanelen. Wij leveren deze in diverse soorten, maten en kleuren. In overleg met u lijmen we ze direct op het plafond of we hangen de akoestische plafondpanelen op met ogen en afhangdraden. Daarnaast hebben wij ook akoestische plafondpanelen voor systeemplafonds. We gaan graag met u in gesprek om tot de perfecte oplossing voor uw ruimte te komen.

Interesse in onze producten? Neem contact op!

Heeft u last van een akoestisch probleem en heeft u mogelijk baat bij een akoestisch plafond? AKMA deelt graag ruim 30 jaar ervaring met u. Met een eigen werkplaats en magazijn in Sleeuwijk beschikken we over een grote voorraad aan basismaterialen. Dit stelt ons in staat om zeer korte productietijden te hanteren. U bent er dus zeker van dat uw akoestisch probleem op de juiste wijze wordt opgelost. Wilt u meer weten over een akoestisch plafond of de manier waarop AKMA u hierbij kan helpen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We horen graag van u!

Contact
Klanten vertellen
Niemand anders kan u beter vertellen over onze diensten en producten dan de gebruikers hiervan. Uiteraard zijn alle reviews openbaar geplaatst via Google.
  • Helemaal top
    Goed advies voor een perfecte akoestische oplossing
    Carl Schoonenberg
Hulp nodig bij het aanpakken van uw plafond? Wij helpen u graag!
Vrijbljvende offerte