AKMA_Logo_Wit
Here's your tagline
Advies // Productie // Montage

Ruimte akoestiek

Een akoestisch probleem is soms heel herkenbaar, denk aan een storende nagalm, maar soms ook moeilijk te definiëren. Bijvoorbeeld in een situatie dat de nagalm in orde is maar er toch veel last blijkt te zijn van geluidsreflecties of storende omgevingsgeluiden van (bellende en pratende) collega’s. Omdat slechte ruimte akoestiek een direct gevolg heeft op de gezondheid en het gedrag van mensen is het dan vaak noodzakelijk om de akoestiek te optimaliseren. Zeker als het Arbo-technisch niet klopt of personeel al gezondheidsschade heeft opgelopen. Denk hierbij aan klachten als gehoorschade, stemproblemen, stress of zelfs hartklachten. AKMA is dan uw partner om de problemen te analyseren én op te lossen. Onze expertise van ruim 30 jaar staat garant voor de juiste aanpak en oplossing.

Ruimte akoestiek verbeteren

Elke ruimte vraagt akoestisch een andere aanpak. Ondanks dat goede of slechte akoestiek vaak een persoonlijke ervaring is bepaalt de combinatie van het gebruik van de ruimte en de geldende normen of een ruimte voldoet en als prettig ervaren wordt. Het verbeteren van de akoestiek hangt natuurlijk af van het probleem en technische en esthetische mogelijkheden. Gaan we alleen met het plafond aan de slag of mogen of moeten ook de wanden meegenomen worden? Of is er sprake van storend overdrachtsgeluid en zijn dividers of privacy schermen noodzakelijk?

Herkent u een van onderstaande problemen? Dan heeft u zeker behoefte aan de verbetering van de akoestiek. Neem dan gerust vrijblijvend even contact met ons op.

 • Een storende nagalm
 • Slechte verstaanbaarheid
 • Last van collega’s
 • Klagende gasten
 • Stemverheffingen
 • Moeilijke communicatie
 • Onrustige leerlingen
 • Concentratie verlies
 • Hoger ziekteverzuim

Advies op maat

Binnen het bepalen van waardes en akoestische oplossingen kunnen we niet generaliseren. Elke ruimte is anders en reageert anders. Bepalend zijn o.a. de vorm van de ruimte, het gebruik van de ruimte, toegepaste materialen, omvang, volume en het aantal personen actief in de ruimte.

De normen zijn hierop afgestemd. Volume en gebruik in verhouding tot nagalm is de basis. Daarnaast spelen ook storende omgevingsgeluiden en spraak privacy door reflecties op wanden een belangrijke rol. Vraag daarom altijd advies voor de juiste oplossing binnen uw situatie en voorkom grote investeringen achteraf.

Is een grote ruimte akoestisch slechter dan een kleine ruimte?

Nee, niet altijd. Elke ruimte reageert anders. De basisinrichting en afwerking van de ruimte is bepalend. Soms reageert een grote ruimte akoestisch helemaal niet zo slecht maar heeft men meer last van overdrachtsgeluid of geluidsverval door reflecties of flutterecho’s reflecties terwijl een kleine ruimte een enorm probleem heeft door vroege reflecties en nagalm. Het bezoeken van een ruimte, de ruimte ervaren en met gebruikers de problemen te bespreken staat dus aan de basis van een goed advies op maat, want een standaard oplossing is er niet. Daarom bezoeken we als AKMA graag vrijblijvend uw locatie om samen de problemen te inventariseren en naar de juiste oplossingen te kijken. Zowel montage technisch als esthetisch passend in uw omgeving. We delen graag onze expertise met u.

Afspraak maken? Neem gerust contact op!

Wilt u graag een vrijblijvende afspraak maken om samen eens te kijken naar de situatie binnen uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op. Een van onze experts komt graag even langs om samen met u te sparren.

Contact
Maatwerk is onze standaard
Levering en montage
Geluidsmetingen en afspraak op locatie
Eigen productie faciliteiten
Peutz gecertificeerde oplossingen
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Klanten vertellen
Niemand anders kan u beter vertellen over onze diensten en producten dan de gebruikers hiervan. Uiteraard zijn alle reviews openbaar geplaatst via Google.
 • Helemaal top
  Goed advies voor een perfecte akoestische oplossing
  Carl Schoonenberg
Met welke akoestische materialen kunnen we u helpen?
Vrijbljvende offerte