Geluidsabsorptie

Voorkom slechte akoestiek

Wanneer u last heeft van nagalm of wanneer u uw collega’s niet meer goed (of juist te goed) verstaat, dan kan geluidsabsorptie uitkomst bieden. Wij van AKMA Akoestische Materialen BV weten hier alles over. Al meer dan 20 jaar bieden wij innovatie en akoestische oplossingen voor de beste geluidskwaliteit. Wij kunnen bijvoorbeeld wandpanelen, baffles of een akoestisch plafond bij u installeren. In onze fabriek maken wij dit alles op maat, zodat uw producten volledig naar wens zijn. Wat kunnen wij voor u doen?

Waarom geluidsabsorptie?

Bij geluidsabsorptie wordt geluid geabsorbeerd of opgenomen door een bepaald materiaal. Een deel daarvan wordt omgezet in warmte, de rest weerkaatst terug de ruimte in. Met de juiste keuze voor geluidsabsorptie kunt u ervoor dat dat het geluidsniveau omlaaggaat. Bovendien gaat het nagalm tegen, waardoor u meteen de akoestiek in een ruimte verbetert. U kunt collega’s weer perfect verstaan en de flutterecho is verleden tijd. U en uw werknemers kunnen zich beter concentreren en zijn minder vaak ziek. Daarom is geluidsabsorptie belangrijk!

Geluidsabsorptie

Onze geluiddempende materialen

Onze vakmensen kunnen precies achterhalen wat u nodig heeft. Dit doen we door vooraf bij u langs te komen en een akoestische meting uit te voeren. Aan de hand hiervan adviseren wij u over onze producten, zoals:

  • Baffles (verticaal hangende panelen)
  • Plafondeilanden
  • Wandschermen tussen bureaus
  • Wandpanelen
  • Scheidingspanelen om een grote ruimte op te delen

Vervolgens kunt u kiezen of u van onze diensten gebruik wilt maken of niet. In het eerste geval bespreken we met u het design en de samenstelling van de door u gewenste producten. Alles gaat in overleg, ook montage.

Geluidsabsorptie-2

Hoge en lage frequenties

De keuze voor het juiste materiaal speelt een belangrijke rol bij geluidsabsorptie. Zo zijn hoge frequenties gemakkelijker te absorberen. Het gaat hier om kortere geluidsgolven, waardoor dunner materiaal voldoende is. Spouw of plenum vergroten het effect van de geluidabsorptie. Daarnaast zijn er lage frequenties. Wilt u die tegenhouden, dan heeft u dikker materiaal nodig. Ook een ‘steenwoldeken’ boven het plafond is een goede oplossing. Onze vakmensen vertellen u hier graag meer over.

Bel ons vandaag nog!

Slechte akoestiek kan in een mum van tijd verholpen worden. Onze specialisten kunnen snel bij u langskomen voor een meting, waarna ze u uitgebreid adviseren. In onze fabriek maken we alles snel voor u of we leveren uit voorraad. Daardoor kunnen we vlug en eenvoudig panelen bij u ophangen voor de juiste geluidabsorptie. Wilt u af van die vervelende nagalm of spraakverstaanbaarheid? Bel dan vandaag nog voor een afspraak of vrijblijvend meer informatie: 0183-304102. Of mail naar info@akma.nl. Met onze oplossingen voor geluidabsorptie heeft u weer een perfecte akoestiek!

Navigatie ▼