AKMA_Logo_Wit

18 juni 2020

Waarom een akoestisch plafond?

Akoestische problemen kun je grofweg in 3 probleemgebieden verdelen. Een te lange nagalm, geluidsverval en spraakverstaanbaarheid. Het meest herkenbare is een lange nagalm. Dit probleem wordt het eenvoudigste opgelost door het plaatsen van een akoestisch plafond.

De reden is dat het plafond vaak het grootste ongebruikte oppervlak in een ruimte is. Een systeemplafond is dan wel heel effectief maar vaak esthetisch niet de wens. In dat geval is het voorzien van plafondeilanden een perfecte optie. Het is strak, heeft een toegevoegde waarde in de ruimte, geeft in hoge ruimtes toch dat vaak gewenste industriële effect en geeft onder een strak wit plafond vaak juist net dat beetje extra design gevoel.

Plafond eilanden hebben een plenum nodig, dus lucht tussen het paneel en het bouwplafond. Op deze manier kan het geluid door het paneel dringen en weerkaatst via het bouw- plafond weer tegen het paneel. Een dubbele werking die het geluid snel laat afsterven.

De absorptiewaarde van een goed systeemplafond of van plafondeilanden ligt tussen de 0.9 en 1.0. Weergegeven in een NRC of Aw waarde. Hoe dichter bij de 1.0 hoe beter het plafondsysteem. Plafond eilanden zijn er in vele maten en vormen. Vierkant, rechthoekig, driehoeken of rond. De meest verkochte plafondeilanden zijn de AKMA BASIC eilanden.

Met welke akoestische materialen kunnen we u helpen?
Vrijbljvende offerte