AKMA_Logo_Wit

9 juli 2021

Slechte akoestiek in een sporthal: hoe te verbeteren?

Kent u het? Mensen die moeten schreeuwen omdat ze anders niet boven het lawaai uitkomen, storende nagalm en veel herrie? Dat is wat slechte akoestiek in een sporthal doet. Naast dat kunnen gymleraren ook blijvende gehoorschade oplopen aan slechte akoestiek. Er is een rechtszaak gewonnen door een groep gymleraren die hun werkgevers hadden aangeklaagd voor een slechte akoestische werkomgeving. Deze leraren hadden last van gehoorschade, chronische vermoeidheid en stemproblemen. Met deze problemen bent u ongetwijfeld al bekend. De vraag is nu wat u er tegen kan doen.

Zoals met veel dingen begint u met meten want meten = weten. In het kader van akoestiek begint u met het meten van de nagalm. Op basis van de NOC-NSF richtlijnen kan u zien welke nagalmtijd een ruimte mag hebben. Als de nagalmtijd langer is dan aangegeven door de NOC-NSF voldoet die niet aan de landelijk bepaalde normering voor sportlocaties. Om dit aan te pakken kan u akoestische panelen installeren. Dit kunnen wandpanelen, plafondpanelen of mobiele scheidingswanden zijn. Met mobiele scheidingswanden kan u een gymzaal onderverdelen in verschillende geluidsisolerende vakken. Wanneer u de akoestiek hebt verbeterd is het raadzaam om de nagalm opnieuw te meten. Als de nagalmtijden voldoen aan de eisen heeft u geen last meer van slechte akoestiek in een sporthal!

Liever niet zelf doen? AKMA pakt de volledige akoestische verbetering inclusief levering en montage op. Interesse? Neem dan hier contact op!

Met welke akoestische materialen kunnen we u helpen?
Vrijbljvende offerte