30 mei 2022

De tip om geluidsoverlast in een ruimte te voorkomen

Werkzaam in een kantoor, thuis of open ruimte en ervaart u akoestische problemen? Dan kan dit uiteindelijk uw productiviteit doen verminderen. Daarnaast heeft een slechte akoestiek ook invloed op uw stemming. Een veelvoorkomend probleem is een lange nagalm in een ruimte. Dit heeft vaak te maken met een slechte akoestiek of een akoestisch probleem. Een lange nagalm wordt veroorzaakt door een grote hoeveelheid harde materialen in een ruimte. Daardoor vindt geluid makkelijk de weg naar de oren van u en uw collega's. Een onwenselijke situatie voor de mensen die baat hebben bij stilte en rust.  

Voorkom geluidsoverlast met een akoestisch plafond

Om geluidsoverlast te voorkomen worden er vaak akoestische materialen ingezet. Denk hierbij aan een akoestisch paneel of een akoestisch plafond. Een akoestisch plafond is vaak interessant omdat het meerdere voordelen biedt ten opzichte van andere akoestische oplossingen. Een plafond is namelijk vrij van andere onderdelen. Er staat geen kast in de weg en het vrije oppervlak is uiterst geschikt om de nagalm onder controle te krijgen. Daarnaast is een plafond vaak niet direct zichtbaar voor ons gezichtsveld, dus ook esthetisch is het aantrekkelijk.

De voordelen

In veel werkruimtes of andere ruimtes waar geluidsoverlast een probleem kan zijn, zie je een wit plafond terug. Door gebruik te maken van een wit akoestisch plafond, valt het plafond niet buiten de toon. Sterker nog: er wordt een mooi esthetisch geheel gecreëerd. Bij Akma kijken we graag mee naar de verschillende mogelijkheden. Liever een kleurtje of een ontwerp in lijn met uw huisstijl? Wij spreken dit graag met u door.

In de praktijk is een plafondeiland of een akoestisch plafond vrij technisch, maar het biedt één groot voordeel: Plafondeilanden worden in de regel afgehangen als bouwplafond. Op deze manier ontstaat er een luchtspouw, een plenum, tussen het paneel en het bouwplafond. Dit heeft een positieve werking op de absorptie.

Effectief en esthetisch

Vind u de uitstraling van de ruimte belangrijk en wilt u de wanden liever niet voorzien van panelen of andere akoestische oplossingen? Het plafond is vaak een ‘verloren oppervlak’. Enkel de verlichting, andere kabels en mogelijk een airconditioning zijn te zien aan het plafond. Door te kiezen voor een akoestisch plafond verliest de totale ruimte geen esthetische waarde, maar het geluidsprobleem wordt wel effectief aangepakt: de tip om geluidsoverlast in een ruimte te voorkomen.

Laat u adviseren door Akma

Benieuwd of wij uw geluidsproblemen kunnen oplossen? Onze adviseurs willen u graag voorzien van deskundig en eerlijk advies. Wij denken graag mee om een passende oplossing te vinden voor uw geluidssituatie. De adviseurs bepalen aan de hand van uw oppervlakte en andere factoren hoeveel akoestisch materiaal er nodig is. AKMA is ervaren op het gebied van akoestische probleemoplossingen. Wilt u meer informatie? Neem dan eenvoudig contact met ons op. Wij helpen u graag verder met advies op maat.

Hulp nodig bij geluidsoverlast op de werkvloer aanpakken? Wij helpen u graag!
Vrijbljvende offerte