AKMA_Logo_Wit

31 december 2020

Akoestische wandpanelen: fraai en effectief

Wanneer u regelmatig of constant klachten ervaart door akoestische problemen in een ruimte is het tijd om in actie te komen. Klachten die voortkomen uit slechte akoestiek kunnen een negatief effect op uw productiviteit, uw gemoedstoestand en op uw verstaanbaarheid hebben. Zeker op drukke werkplekken, zoals in een open kantoor met tientallen medewerkers, kan de akoestiek zorgen voor klachten bij het personeel. Ze kunnen elkaar niet verstaan, ze worden afgeleid door een telefonerende collega aan de andere kant van de ruimte of het geluid van meerdere toetsenborden klinkt onophoudelijk. Gelukkig kunt u hier iets aan doen. Akoestische wandpanelen zijn een fraaie en effectieve oplossing.

De juiste oplossing voor uw probleem

Nadat bepaald is welk probleem er in een ruimte heerst, wordt gekeken naar de juiste oplossing. Is er sprake van veel reflecties, waardoor de spraakverstaanbaarheid maar vooral ook het geluidsverval negatief beïnvloed worden? Dan is het toepassen van wandpanelen vaak de juiste keuze. Dit zijn akoestisch hoogwaardige wandpanelen met een minimale geteste NRC waarde van 0.9. Wandpanelen kunnen het beste middels een luchtspouw gemonteerd worden. Dit geeft niet alleen een exclusief karakter maar belangrijker; het verhoogd de absorptiewaarde. Met name in het laag frequent bereik. Echter, kan dit alleen maar met panelen tot ca. 400cm breed. Grotere panelen worden instabiel als deze gemonteerd worden middels spouwmontage. Grotere wandpanelen worden star tegen de wand gemonteerd middels een schaduwlat. Deze zorgt voor een extra opdikking waardoor we er een extra laag akoestische vulling in kunnen verwerken. Dit compenseert dan de luchtspouw die we missen.

Het monteren van de akoestische wanpanelen

Wandpanelen worden waar mogelijk in een L-vorm op de wanden gemonteerd. Dit heeft een beter effect dan panelen tegen twee tegenover elkaar liggende wanden. Reden is dat geluidsgolven dan altijd ergens doodslaan zonder dat er een storende flutterecho kan ontstaan. Wandpanelen, op de juiste manier en juiste plek gemonteerd zijn dus zeer effectief bij het wegnemen van geluidreflecties in een ruimte. Wandpanelen zijn echter niet alleen effectief maar kunnen ook erg mooi zijn. Een verrijking voor de ruimte. Op hoge wanddelen kunnen we o.a. de standaard BASIC panelen verwerken. We maken er in de regel alleen plafondeilanden van omdat de toplaag van een makkelijk te beschadigen glasvlies is.

Verschillende fraaie akoestische oplossingen

Regulier kiezen we ervoor om FABRIC of Acoustic Art panelen op de wanden te verwerken. Fabric panelen worden voorzien van een toplaag van een uniestof naar keuze. De klant bepaalt welke uitstraling hij de panelen wil geven, passend bij het interieur.

Naast effen panelen kunt u namelijk kiezen voor akoestische fotopanelen. Acoustic Art panelen kunnen worden voorzien van een afbeelding naar keuze. Dit kan een bedrijfslogo zijn, afbeeldingen passend bij de identiteit van een bedrijf of gewoon mooie schilderijen. Klanten kunnen hun eigen bestand aanleveren of een keuze maken uit bijvoorbeeld de beeldbank Shutterstock.com. Minimale eis is dat een bestand een resolutie heeft van 75dpi op ware grootte of hoger. Echter niet groter dan 150dpi.

De AKMA wandpanelen hebben 1 ding gemeen, ze zijn hoogwaardig akoestisch, Peutz getest en hebben een minimale NRC waarde van 0.9.

Zo worden akoestische panelen multifunctioneel; ze bestrijden de akoestische klachten en dragen bij aan een betere uitstraling van de ruimte. Een win-winsituatie dus. Naast losse panelen kunt u ook een complete wand van akoestisch materiaal van een afbeelding laten voorzien.

Strakke designs

Bij een akoestisch paneel denkt u misschien aan een flink paneel dat tegen de muur gemonteerd wordt en dat vloekt met de omgeving. Tegenwoordig zijn akoestische wandpanelen veel meer dan dat. Moderne technieken stellen ons in staat om fraaie panelen te maken die perfect aansluiten op de vorm, de kleur en de structuur van de omgeving. Deze akoestische wandpanelen worden op strategische wijze geplaatst en zorgen voor meer uitstraling in uw kantoorruimte of kantine. Zelfs in de meeste woonkamers zullen akoestische panelen niet misstaan.

Ontdek de mogelijkheden

Heeft u interesse in akoestische panelen of wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? AKMA onderscheidt zich van de concurrentie met een professionele aanpak en gedegen kennis van akoestische fotowanden. We verkopen onze producten via gecertificeerde dealers, die ervoor zorgen dat uw probleem wordt opgelost. Wilt u advies over een akoestische fotowand? Neem dan contact op met AKMA.

Met welke akoestische materialen kunnen we u helpen?
Vrijbljvende offerte