AKMA_Logo_Wit

16 juli 2021

Herrie & boze collega's – Hoe u kantoor akoestiek kan verbeteren

Collega’s die niet te verstaan zijn, concentratie niveau dat afneemt en productiviteit die ver te zoeken is. Dat zijn de gevolgen van slechte akoestiek waar u ongetwijfeld mee bekend bent. Het is voor collega’s erg frustrerend om in zo’n omgeving te werken. Gelukkig zijn er manieren hoe u kantoor akoestiek kan verbeteren. Wat voor manieren dat zijn leest u hier!

Planten als akoestische oplossing

De eerste manier is, misschien wat opmerkelijk, het neerzetten van planten in het kantoor. Planten zijn niet het beste in het opvangen van geluid maar ze verzachten het wel degelijk. Dat is gebleken uit onderzoek van een TU Delft student. De geluidfrequenties waarop mensen spreken ligt tussen de 500 Hz en 2000 Hz. Tussen deze frequenties kunnen planten het geluid verzachten. Het gaat dan niet om een paar madeliefjes maar om hoge planten met grotere bladeren zoals een palm. Naast het feit dat planten wat geluid absorberen zien ze er ook aantrekkelijk uit op het kantoor.

AKMA_Akoestische_Panelen_Project_vanden_Avenne_Kortrijk (5)

Planten zijn jammer genoeg niet de alomvattende oplossing voor slechte akoestiek op kantoor. Om het probleem volledig op te lossen kan u gaan kijken naar akoestische panelen of dividers. Dit zijn panelen die een stuk meer geluid opvangen dan planten. Om te weten hoeveel panelen u nodig heeft is het handig om eerst de oppervlakte van de vloer te berekenen. Dit kan u in één geheel meten of bijvoorbeeld in zones. De vuistregel voor een merkbare akoestische verbetering is dat u de ruimte met 25% van het vloeroppervlak kan inrichten met akoestische materialen. Als u voor een uitstekende akoestische verbetering wil gaan is het raadzaam om voor 33% gaan.

Nu weet u hoe u kantoor akoestiek kan verbeteren. Medewerkers op het kantoor zijn geconcentreerder, productiever en beter verstaanbaar als de akoestiek is verbeterd! Liever niet zelf doen? AKMA pakt de volledige akoestische verbetering inclusief levering en montage op. Interesse? Neem dan hier contact op!

Met welke akoestische materialen kunnen we u helpen?
Vrijbljvende offerte