6 maart 2023

Akoestiek in garage en auto-bedrijf

De akoestiek in garages en auto-bedrijven laat vaak te wensen over: de ruimtes zijn doorgaans groot, uitgevoerd in harde materialen zoals staal en beton. Een lange galm is het gevolg. Geluid van montage- en reparatiewerkzaamheden klinkt lang na, waardoor monteurs elkaar (en belangrijker nog: de klant) niet goed kunnen verstaan. Langdurige blootstelling aan harde geluiden vergroot bovendien de kans op blijvende gehoorschade. Elektrisch gereedschap, hefbruggen, ronkende motoren en rollende banden niet te vergeten zorgen voor een lawaaiige omgeving.

garage zonder akoestische aanpassingen
Garages hebben vaak grote, harde oppervlakken die geluid weerkaatsen

Geluidsisolatie van uw garage is niet de oplossing

Om de akoestiek in uw garage of auto-bedrijf te verbeteren zijn er een aantal opties. Zo kunt u de ruimte opdelen in compartimenten, afgescheiden van elkaar door middel van opgetrokken wanden. Dit is echter onpraktisch en vrij kostbaar. Om een goed effect te sorteren moeten de wanden dik zijn, doorgetrokken worden tot aan het bouwkundig plafond en geen open zijde bevatten: een doos in het groot. Het geluid blijft (deels) binnen het compartiment waardoor het andere delen minder makkelijk bereikt. Dit is een geluidsisolerende maatregel. Binnen het compartiment blijft echter een hoog geluidsniveau en lange naklank bestaan. De compartimenten bestaan immers uit harde oppervlakken. Dat is dus niet ideaal.

Geluidsabsorptie om de akoestiek in uw auto-bedrijf te verbeteren

Om zowel het geluidsniveau omlaag te krijgen als de nagalm te verkorten moet u geluid gaan absorberen. Hoe meer absorberend materiaal u in de ruimte plaatst, hoe meer lawaai en echo gedempt wordt. Dit is een geluidsabsorberende maatregel. Laat u adviseren door onze experts, Akma heeft ruime ervaring met het aanpakken van geluidsproblemen in garages en autobedrijven. Wij komen vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen. Uiteraard pakken we dan graag met u door om de situatie te verbeteren met een passende oplossing. Akma is gespecialiseerd in de vervaardiging en montage van geluidsabsorberende panelen op maat. Wij kunnen een totaaloplossing bieden van opname tot oplevering. Wel advies maar liever zelf monteren? Dat kan natuurlijk: ook voor levering van akoestische oplossingen kunt u bij Akma terecht.

Garage met verbeterde akoestiek door toepassing van akoestische panelen
Geluidsabsorberende panelen verbeteren de akoestiek in uw garage
Hulp nodig bij verbetering van de akoestiek in uw garage of autobedrijf? Wij helpen u graag!
Vrijbljvende offerte