Akoestische plafondpanelen

Last van nagalm in uw kantoor? AKMA is de specialist op het gebied van ruimte akoestiek in bedrijfsruimtes. De nagalm in een ruimte wordt het beste onder controle gebracht door hoogwaardige akoestische plafondpanelen. Het plafond is in de regel tenslotte het grootste vrije oppervlak in een ruimte waar we iets toe kunnen passen. Daarnaast is er vaak te werken met een voldoende hoog plenum. Dit is de lucht tussen bouwplafond en paneel. Hoe groter het plenum hoe effectiever een plafondeiland is. Het aantal benodigde m2 hangt af van het aantal m2 OR er volgens het calculatiemodel of geluidsmeting noodzakelijk is om de akoestiek te optimaliseren. De absorptiewaarde van een goed paneel, de NRC/Aw waarde, moet liggen tussen de 0.85 en 1.0. De waarde 1.0 staat voor 100% absorptie.

Maatwerk in plafondpanelen

AKMA levert een lijn eigen fabricaat plafondpanelen. Variërend in maatvoering, vorm en uitstraling. Van standaard eilanden van 120x120cm in een Basic uitvoering tot gestoffeerde panelen tot wel 450 cm lang. Vormen die mogelijk zijn, afhankelijk van het basis product, zijn eilanden in een ronde, vierkante, rechthoekige of zelfs driehoek vorm. De gemiddelde NRC/Aw waarde is van alle producten gelijk. Dus u bent gegarandeerd van niet alleen een optimaal akoestische oplossing, maar ook een esthetische oplossing die past binnen de uitstraling van elke ruimte. Zowel qua kleur als vorm.

Plafondeilanden, hoe te verdelen in de ruimte?

Een calculatie of geluidsmeting heeft aangetoond hoeveel m2 aan eilanden we toe moeten voegen in een ruimte. De esthetische keuze is gemaakt. Maar waar tegen het plafond kunnen we de panelen nu het beste monteren? Dit hangt onder andere van het probleem af. Is de algehele nagalm in een ruimte niet in orde dan is het beste de eilanden evenredig in de ruimte te verdelen. Dit met voldoende vrije ruimte eromheen. Het geluid wordt namelijk niet alleen rechtstreeks via de eilanden geabsorbeerd maar ook via weerkaatsing via het bouwplafond.

Is er sprake van last van overdrachtsgeluid tussen collega’s in de ruimte dan is het zaak de eilanden zo dicht mogelijk bij de bron te hangen. De pratende of bellende collega’s dus. Door boven de werkplekken eilanden te hangen wordt het geluid sneller opgenomen rond de werkplek en wordt verplaatsing van geluid in de ruimte verminderd. Het resultaat is een rustigere werkplek. De eilanden worden zelfs vaker onder een systeemplafond gehangen om overdrachtsgeluid te verminderen. Advies is om deze oplossing te combineren met bureaudividers of privacy schermen.

Hulp nodig? Neem contact op met AKMA

Herkent u een akoestisch probleem en wilt u graag advies over wat voor u de beste oplossing zal zijn? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.
Wij adviseren u graag.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Maatwerk is onze standaard

Levering en montage

z

Geluidsmetingen en afspraak op locatie

Eigen productie faciliteiten

Peutz gecertificeerde oplossingen

h

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Reviews

Zoals te vinden op Google.nl

"Goed advies voor een perfecte akoestisch oplossing."

Carl Schoonenberg

"Veel vakkennis waardoor alle custom panelen perfect zelf gemaakt zijn"

Theo de Wildt