Akoestiek werkplek

Waar gewerkt wordt, wordt geluid gemaakt. Of dit nu in een kantoor of de werkplaats van een garage of productiehal is. Vaak is er last van vervelende omgevingsgeluiden. Bellende of pratende collega’s, machines of mensen die in de ruimte rondlopen. De akoestiek speelt dan een belangrijke rol omdat slechte akoestiek afleidt, leidt tot stress en concentratieverlies of vermoeidheid. Ook de sfeer tussen en productiviteit van uw medewerkers worden negatief beïnvloed. Eén van de gevolgen is een verhoogd ziekteverzuim. Als werkgever wilt u dit natuurlijk voorkomen. AKMA heeft ruime ervaring in het verbeteren van de ruimte akoestiek in de werkplek. Goed advies op basis van een vrijblijvend locatie bezoek of een geluidsmeting liggen ten grondslag aan de juiste oplossing voor uw omgeving.


Akoestiek werkplek verbeteren

Om de akoestiek op de werkplek te verbeteren moeten we eerst het probleem analyseren. Bepalend is natuurlijk het type werkplek. Een kantoor vraagt om een andere oplossing dan een werkplaats. Daarnaast bepalen de aard van de werkzaamheden, het aantal werknemers en de geldende normen de basis voor en goed advies en oplossingen. Voorbeelden hiervan zijn onder andere het Bouwbesluit, Frisse Scholenbeleid, NOC-NSF richtlijnen. Richtlijnen waar onder andere de Arbo zich aan conformeert bij het controleren van de werkplek.


Overlast door slechte akoestiek op het werk

Het ervaren van slechte akoestiek op de werkplek is deels herkenbaar en aantoonbaar en deels een persoonlijke beleving. Wat voor de één als overlast wordt ervaren, wordt door de ander als niet storend gezien. Daarom zijn de geldende richtlijnen en normen een goede basis om de werkplek gezond, comfortabel en prettig te maken en te houden. Deze normen maken het makkelijker om een juist advies in te kaderen, indien gewenst onderbouwt door een geluidsmeting.

Herkenbare akoestische problemen zijn:

 • Vervelende nagalm (hoe snel geluid afsterft in de ruimte).
 • Slechte verstaanbaarheid bij spreken.
 • Flutterecho of geluidsreflectie (balans tussen spraak/muziek en reflecterend geluid).
 • Verkeerd geluidsniveau (hoe ervaren wij geluid).
 • Collega’s op afstand letterlijk horen spreken.
 • Storende omgevingsgeluiden.

Ruim assortiment aan materialen

AKMA beschikt over een ruim assortiment aan akoestische producten die gebruikt kunnen worden om de akoestiek in uw werkruimte te verbeteren. We kunnen deze materialen op verschillende manieren toepassen, maar houden hierbij altijd rekening met de balans tussen comfort en esthetica.

Een goede oplossing moet ook passen bij uw bedrijfsidentiteit en uitstraling. Al onze producten zijn Peutz gecertificeerd, waardoor wij een gegarandeerde werking kunnen beloven. Wij bespreken de mogelijkheden altijd persoonlijk met u.

AKMA levert uitsluitend eigen fabricaat plafondeilanden, wandpanelen, sportpanelen, dividers en bureauschermen, met de keuze uit stoffering of voorzien van een print.

Meer weten over akoestiek? AKMA helpt u verder.

Wilt u een afspraak maken om de akoestiek op uw werkplek te laten verbeteren? Neem dan gerust even contact met ons op. Dan bezoeken wij graag geheel vrijblijvend uw locatie.

Op basis hiervan kunnen wij u adviseren met welke oplossingen uw problemen opgelost kunnen worden.

Contact
Klanten vertellen
Niemand anders kan u beter vertellen over onze diensten en producten dan de gebruikers hiervan. Uiteraard zijn alle reviews openbaar geplaatst via Google.
 • Helemaal top
  Goed advies voor een perfecte akoestische oplossing
  Carl Schoonenberg
 • 5-sterren
  Veel vakkennis
  Theo de Wildt
Met welke akoestische materialen kunnen we u helpen?
Vrijbljvende offerte