AKMA_Logo_Wit
Here's your tagline
Advies // Productie // Montage

Akoestisch Plafond

Wanneer passen we akoestische plafondoplossingen toe? Het plafond is in de regel het grootste vrije oppervlak in een ruimte. We passen indien mogelijk plafondoplossingen toe om de algehele nagalm in een ruimte op te lossen. Het aantal m2 wat toegepast moet worden is afhankelijk van de ruimte. Het volume is hier o.a. een bepalende factor in. Normaliter moet circa 15% van het volume omgezet worden in m2 OR (100% absorptie) om de ruimte comfortabel te krijgen. Betreft het een zeer grote ruimte of hal zal dit percentage in verhouding afnemen. Een grote productiehal zal uitkomen op circa 7%. Echter bepaalt een geluidsmeting het probleem en kunnen exact het noodzakelijke aantal m2 doorgerekend worden. Vaak is dit bij reguliere en eenvoudige ruimtes niet noodzakelijk en is een rekenkundige calculatie voldoende.

Geluidsabsorberend plafond

AKMA produceert haar eigen plafondoplossingen. Allemaal Peutz gecertificeerd. Er zijn diverse oplossingen mogelijk. Zowel in type, vorm en uitvoering alsook in afmetingen. De werking van alle oplossingen ligt nagenoeg gelijk. Bepalend bij de keuze is daarom, naast het noodzakelijke aantal m2 OR, de combinatie esthetisch karakter en budget. AKMA levert ronde, vierkante, rechthoekige en zelfs driehoekige oplossingen. De eilanden worden afhangend en voorzien van een luchtspouw gemonteerd. Uitgezonderd de Plus panelen. Deze zijn dikker, worden star tegen het bouwplafond gemonteerd en hebben met name in het laagfrequent een hoger rendement.


Maatwerk in een geluidsabsorberend plafond

AKMA beschikt over eigen moderne productiefaciliteiten en eigen montageteams. Maatwerk is dus standaard en snelle levertijden zijn gewaarborgd. Elke maatvoering, opbouw, kleurstelling of vorm is bijna mogelijk. Van onze standaard Basic plafondeilanden tot maatwerk gestoffeerde eilanden. Eventueel met verlichting, speciale doorvoeren of het verwerken van rookmelders of sensoren. samen vormen de oplossingen een esthetisch geheel met uw ruimte. Of het nu een kantoor, horecazaak, sportzaal of woonhuis betreft.

Plafond akoestiek verbeteren

Wij moeten eerst bepalen hoeveel m2 plafondeiland toegevoegd moet worden. Dit kan door het uitvoeren van een geluidsmeting of middels een rekenkundige formule. Dit is afhankelijk van de situatie, het volume en de vorm van de ruimte.

Wij bepalen samen met u de afhanghoogte. Dit is belangrijk omdat de afmeting van het plenum, de lucht tussen het paneel en bouwplafond, een grote invloed heeft op de werking en absorptie binnen bepaalde frequentiegebieden. Als laatste bepalen we de maatvoering van de panelen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. De hoogte van de ruimte, welke voorzieningen zijn er reeds aan het plafond gemonteerd (denk hierbij aan luchtbehandeling, kabelgoten of lichtarmaturen) en wat is esthetisch de beste oplossing. Samengevoegd levert dit een optimale akoestische oplossing die esthetisch in de ruimte past.

Akoestisch plafondeiland

Wellicht zijn ze wel vaker opgevallen. Die vrijhangende panelen aan het plafond.

Het zijn akoestische plafond eilanden. Vaak vrijhangend omdat de luchtspouw zorgt voor een optimaal absorberend effect. De eilanden absorberen erg goed, vallen niet echt op en lossen vaak een groot akoestisch probleem op. Namelijk de vaak lange nagalm in een ruimte. De eilanden zijn voorzien van een aluminium kader, standaard wit, maar kunnen in diverse types, uitvoeringen en kleuren geleverd worden.

Interesse in onze producten? Neem contact op!

Heeft u last van een akoestisch probleem en heeft u mogelijk baat bij een akoestisch plafond? AKMA deelt graag ruim 30 jaar ervaring met u. Met een eigen werkplaats en magazijn in Sleeuwijk beschikken we over een grote voorraad aan basismaterialen. Dit stelt ons in staat om zeer korte productietijden te hanteren. U bent er dus zeker van dat uw akoestisch probleem op de juiste wijze wordt opgelost. Wilt u meer weten over een akoestisch plafond of de manier waarop AKMA u hierbij kan helpen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We horen graag van u!

Contact
Maatwerk is onze standaard
Levering en montage
Geluidsmetingen en afspraak op locatie
Eigen productie faciliteiten
Peutz gecertificeerde oplossingen
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Klanten vertellen
Niemand anders kan u beter vertellen over onze diensten en producten dan de gebruikers hiervan. Uiteraard zijn alle reviews openbaar geplaatst via Google.
  • Helemaal top
    Goed advies voor een perfecte akoestische oplossing
    Carl Schoonenberg
Met welke akoestische materialen kunnen we u helpen?
Vrijbljvende offerte