Akoestisch onderzoek

Kosteloos onderzoek bij AKMA

Vermoedt u dat er een probleem is met de akoestiek in uw bedrijf, dan kunt u een akoestisch onderzoek laten uitvoeren. Wij van AKMA Akoestische Materialen BV komen hiervoor kosteloos en vrijblijvend bij u langs. Samen met u bekijken wij de situatie en voeren we metingen uit. Wanneer de situatie hierom vraagt, adviseren we u om
panelen, baffles of plafondeilanden op te hangen. Die zorgen ervoor dat de geluidskwaliteit verbetert. En dat komt uiteindelijk uw gezondheid en die van uw werknemers ten goede. Vraag nu telefonisch een onderzoek aan!

Akoestisch onderzoek

Wij kennen de wetten en normen

Er is steeds meer aandacht voor akoestiek. Dit komt doordat we steeds meer harde materialen bouwen, grote ruimtes belangrijk vinden en steeds minder meubilair plaatsen. Daardoor krijgen bedrijfspanden sneller last van galmen, een slechte spraakverstaanbaarheid of kan het voorkomen dat collega’s elkaar juist te goed verstaan. Daarom heeft de Arbowetgeving en het Bouwbesluit nu een streng akoestisch beleid om de geluidsoverlast op de werkvloer te beperken. Uiteraard zijn wij hiervan op de hoogte, zodat we u adequaat kunnen adviseren.

Altijd akoestisch onderzoek

Wanneer u ons belt, dan hoeft u zelf bijna niet in actie te komen. Wij willen alleen met u in gesprek gaan over de door ons geadviseerde producten. Verder nemen wij u op akoestisch gebied alles uit handen:

  • Wij beginnen met een akoestisch onderzoek om de problemen vast te stellen.
  • Ook kijken we naar de normen voor uw situatie.
  • Op basis van ons onderzoek adviseren wij u een aantal producten te laten plaatsen.
  • Wanneer u uw goedkeuring geeft, beginnen wij met de productie.
  • Naderhand komen wij terug om alles op te hangen en te bevestigen.

Akoestiek is een vak apart

Een prettige werkomgeving ontstaat bij een goede combinatie tussen geluidsisolatie (het doorlaten van geluid) en geluidsabsorptie (het opnemen ervan). Om hier een werkbare balans in te vinden, werken wij met een aantal vuistregels, die we hieronder noemen:

  • Wij zijn 80 dB als storend en bij 120 dB begint de pijngrens.
  • Geluid heeft een snelheid van 340 meter per seconde.
  • Het spraakgebied moet tussen 125 en 8000 hertz liggen.
  • Op kantoor adviseren wij u een nagalmtijd van 0,6.
  • Op scholen houden we een nagalmtijd van 0,4 tot 0,6 aan.

Wij realiseren ons dat dit zeer technische termen zijn. Ze laten echter wel zien dat akoestiek een vak apart is, waarvoor u maar beter een akoestisch professional kunt inschakelen. Onze vakmensen vertellen u graag meer over bovenstaande.

Contact opnemen?

Wilt u dat we in uw bedrijf een onderzoek uitvoeren naar de geluidskwaliteit? Of wilt u meer weten over de kwaliteit van onze producten of een akoestisch specialist spreken? Wij vertellen u hier graag meer over. Of u kunt direct een afspraak met ons maken. Wij zijn telefonisch te bereiken via 0183-304102 en per mail via info@akma.nl. U mag ook het contactformulier op onze website gebruiken. Vraag ons om een akoestisch onderzoek voor u uit te voeren, gratis en vrijblijvend!

Akoestisch onderzoek

Navigatie ▼