Akoestiek

Uw akoestiek is ons vak

Akoestiek is de praktische wetenschap die zich bezig met geluid. Hierbij gaat het vooral om de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm. Wanneer er gesproken wordt over een ‘slechte akoestiek’, dan gaat het erom dat de eigenschappen niet overeenkomen met het gebruik. In een concertzaal is er bijvoorbeeld heel ander geluid nodig dan in een collegezaal. Waar het ook is, wij van AKMA Akoestische Materialen BV helpen u altijd om de beste akoestiek mogelijk te bereiken. Vraag ons vandaag nog naar de mogelijkheden!

 

Herkent u deze problemen?

Een akoestiekprobleem kan van alles zijn. Wat de oorzaak ook is, de gevolgen zijn altijd zeer vervelend. Werknemers krijgen last van hoofdpijn, stemproblemen of zijn eerder ziek. Bovendien kan het zeer afleidend werken. U weet dat u een probleem heeft, wanneer:

> U uw collega’s verderop letterlijk kunt verstaan

> U uw collega’s juist niet meer kunt verstaan

> De nagalm vreselijk lang is

> U geen privacygevoelige gesprekken kunt voeren in een kleine ruimte

> Het geluid in een grote en lege ruimte niet optimaal is

Vertrouwt u het niet en denkt u dat de akoestiek beter kan?
Neem dan contact met ons op en wij zoeken dit voor u uit.

Altijd eerst een meting

Wanneer u ons inschakelt, dan komen wij eerst langs bij u voor het meten van de huidige akoestiek. Wij nemen de situatie op en onderzoeken of u inderdaad een geluidsprobleem heeft. Vervolgens geven wij u vrijblijvend advies over onze geluiddempende materialen. Vaak is het plaatsen van een akoestisch plafond of akoestische panelen aan de muren al voldoende. We spreken met u door wat uw wensen zijn en budget is. Aan de hand hiervan kunt u vervolgens kiezen wat u wilt: effen of bedrukte panelen bijvoorbeeld. Wij maken ze voor u op maat en volledig naar wens.

Akoestiek

Waar te beginnen?

Ieder probleem op het gebied van akoestiek vraagt om een eigen oplossing. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden:

  • Last van nagalm? Dan is het belangrijk om uw plafond aan te pakken, bijvoorbeeld met een akoestische eilanden.
  • Wilt u de spraakverstaanbaarheid verbeteren? Dan is het juist van belang om de wanden goed aan te pakken.
  • Meer privacy en ruimtelijk verval creëren? Kies dan voor mooie schermen.

Wilt u meer informatie?

Wij van AKMA zijn experts in akoestiek. Dus wanneer u een probleem heeft, dan kunt u ons inschakelen voor een snelle en adequate oplossing. Wij hebben hier meer dan 25 jaar ervaring in, dus we weten altijd een oplossing voor uw probleem te vinden. Belt u voor vrijblijvend meer informatie of het maken van een afspraak met een van onze specialisten naar 0183-304102. U mag ons ook mailen op info@akma.nl. Wanneer u denkt dat er iets aan de hand is met uw akoestiek, roept u dan onze hulp in.

Navigatie ▼